بلاگ

کانکس ویلایی چیست؟ انواع، مزایا و امکانات

کانکس ویلایی همانطور که از اسمش پیداست، کاربری مسکونی و ویلایی دارد و برای این منظور طراحی و ساخته می شود.

این کانکس تمامی قسمت های فضای مسکونی و ویلایی را پوشش می دهد و شما در آنها می توانید مکانی برای پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و سرویس بهداشتی را داشته باشید.

اندازه این کانکس ها معمولا بزرگتر از سایر کانکس هاست. در ادامه با این کانکس بیشتر آشنا خواهیم شد و مشخصات و امکانات این کانکس را بررسی خواهیم کرد.

 

کانکس ویلایی چیست

این کانکس شباهت زیادی به یک خانه مسکونی دارد و همه امکانات و تجهیزات لازم برای یک خانه و مستقر شدن در آن را دارد. تنها تفاوت آن با منازل مسکونی متعارف در نوع مصالحی است که برای ساخت آن استفاده شده است والا به غیر از آن هیچ تفاوتی ندارد.

همچنین مزیت هایی مانند جابجایی راحت خانه، مقاومت در برابر زلزله، متنوع بودن طراحی و سرعت ساخت بالا دارد. همه این مزیت ها دست به دست هم دارند تا این کانکس ها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کنند و در نواحی ییلاقی مانند لواسانات و همه باغ شهرهای کشور مورد استقبال عموم قرار بگیرد.

انواع کانکس ویلایی

در حالت کلی می‌توان دو نوع کانکس ویلایی را نام برد.

کانکس ویلایی آماده

این کانکس پیش ساخته در کارخانه ساخته می شود و بعد از انتخاب شما به ملک تان منتقل می شود و در محل مورد نظر شما نصب می گردد. اندازه این کانکس ها به صورت یکپارچه در حدود ۴۰ متر مربع است و برای اندازه های بزرگتر می توان دو یا چند کانکس را به یکدیگر وصل کرد و واحدهای بزرگتری را در اختیار داشت. مزیت های این کانکس عبارتند از: نصب سریع، جابجایی آسان.

اما این کانکس عیب هایی نیز دارد از جمله محدودیت طرح، اندازه و ارتفاع که جابجایی آن را در جاده ها سخت می کند.

کانکس ویلایی اجرا در محل

این کانکس ها در محل اجرا می شوند و همه مصالح و تجهیزات لازم برای کانکس ویلایی در ملک شما ساخته و اجرا می شود.

ممکن است ۲۰ تا ۴۵ روز ساخت و اجرای این کانکس در ملک شما طول بکشد. این کانکس برای کسانی مناسب است که جابجایی جاده ای کانکس ندارند یا می خواهند کانکس آنها ارتفاع بلندتری داشته باشد یا اندازه ها و نقشه خاصی را مد نظر دارند و یا اینکه امکانات دیگری از کانکس ویلایی مانند دوبلکس، دو طبقه با بهار خواب و تراس مد نظرشان است.

کانکس های ویلایی را می توان از نظر کیفیت و امکانات نیز دسته‌بندی کرد. در هر یک از این دسته‌بندی‌ها مصالح استفاده شده و امکانات فضای داخلی آن تنوع بیشتری دارند و شرکت‌های تولید کننده آنها اسامی مختلفی را بر روی آنها می‌گذارند. مانند نوع الماس و مروارید یا کانکس ویلایی درجه یک و درجه دو.

این نوع دسته‌بندی با بالا رفتن توان خرید مشتری ارتباط مستقیم دارد. مشتری هر چقدر ارتفاع و کیفیت و فضاهای داخلی خاصی را بخواهد هزینه و قیمت کانکس ویلایی نیز بالاتر خواهد رفت.

به همین دلیل برای طراحی این نوع کانکس ها نیاز به مشاوره است تا مشخص شود چه موقع نیاز است هزینه بیشتری پرداخت شود و چه مواقعی نیازی به هزینه زیاد نیست و می توان با اقدامات مناسبی کانکس ویلایی ساخته شده را ارتقا داد. برای این منظور شرکت کانکس ما همیشه در خدمت مشتریان عزیز است و مشاوره های بهینه ای به آنها می‌دهد.

مزیت‌های کانکس ویلایی

اصلی‌ترین مزیت‌های کانکس ویلایی عبارتند از:

  • سرعت بالای اجرا که منجر به کاهش هزینه های ساخت می‌شود
  • مقاومت زیاد در برابر زلزله به دلیل به کار بردن مصالح سبک
  • امکان جابجایی راحت
  • عایق بندی حرارتی مناسب و کم کردن پرت انرژی
  • امکان ساخت ارتفاع دلخواه و بازسازی آسان آن
  • امکان اجرا در نواحی صعب‌العبور
  • امکان اجرا در تمامی فصول سال
  • تنوع زیاد طرح، نقشه، رنگ و تجهیزات فضای داخلی
  • ساخت فضایی منحصر به فرد با تنوع زیاد

 

اندازه‌های کانکس ویلایی

کانکس ویلایی محدودیتی در اندازه ساخت ندارد و همه اندازه‌ها در این نوع کانکس اجراپذیر است. ولی نکته مهم در امکان حمل این کانکس‌هاست. چون حمل و نقل این کانکس‌ها دارای محدودیت‌هایی در استاندارد اندازه کالاهای ترافیکی است که باید رعایت شود.

به همین دلیل اندازه های بزرگ را به صورت چند تکه که به آنها کانکس ویلایی دو قلو یا چند قلو می گویند، ساخته می‌شود و بعد از انتقال به ملک مورد نظر در آنجا به یکدیگر وصل می گردد.

در کانکس‌هایی که در ملک اجرا و ساخته می‌شود این محدویت نیز برطرف می‌شود و می‌توان کانکسی با هر اندازه و نقشه را اجرا کرد. حتی کانکس‌های دوبلکس و دو طبقه در محل ساخت به راحتی اجرا و ساخته می‌شوند.

 

کانکس ویلایی دوبلکس

وقتی فضای لازم برای گذاشتن همه قسمت‌های یک نقشه مثل اتاق خواب در یک طبقه نباشد می‌توان از کانکس ویلایی دوبلکس کمک گرفت و این مشکل را برطرف نمود.

در این نوع کانکس‌ها علاوه بر ایجاد فضای بیشتر و چشم انداز زیاد به اطراف می‌توان تراس و بهارخواب برای سپری کردن اوقات فراغت بیشتر در کنار خانواده را نیز اجرایی کرد. کانکس دو طبقه را می‌توان به وسیله یک پله در بیرون یا داخل کانکس به یکدیگر متصل کرد.

معمولا کف طبقه دوم از سرامیک ساخته می‌شود و مثل سازه های بنایی کار گذاشته می‌شود تا صدای تردد در طبقه دوم باعث اذیت ساکنان طبقه پایین نشود.

از عیب‌های کانکس ویلایی دوبلکس می‌توان به نبود امکان جابجایی، وقت گیر بودن و به صرفه نبودن آن در مقایسه با کانکس‌های یک طبقه به خاطر به کار بردن استراکچر های مقاوم‌تر اشاره کرد.

 

امکانات داخلی کانکس ویلایی

فضای داخلی کانکس ویلایی همه امکانات یک خانه مسکونی کامل را دارست. شما در فضای داخلی کانکس ویلایی سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی، حمام  اتاق پذیرایی و اتاق‌های خواب به همراه کمد دیواری با درب ام دی اف ریلی، آشپزخانه با کابینت ام دی اف مجهز شده با سینک، گاز، هود، نهارخوری و اتاق نشیمن می‌توانید داشته باشید.

حتی در برخی مواقع می‌توانید با مساحت زیاد فضاهایی مثل بهار خواب، تراس به همراه باربیکیو، انباری جداگانه، اتاق فیلم یا فضایی برای میز بیلیارد و پیانو هم در اختیار داشته باشید.

 

مصالح کانکس ویلایی

برای اجرای کانکس پیش ساخته نیاز به مصالح مختلفی است که این مصالح با توجه به شکل ظاهری، اقلیم مورد نظر، مسائل فنی، قیمت تمام شده و نظر کارشناسی طراح معمار از یک یا چند مورد آنها در ساخت کانکس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اصلی‌ترین این مصالح پانل‌های آماده یا همان ساندویچ پانل و یا نوع سایدینگ که در واقع نام یک نوع ورق فولادی گالوانیزه شده است که به خاطر شکل خم شده به صورت افقی به نام سایدینگ یا ویلا کانادایی معروف شده‌اند. سازه آنها هم از پروفیل‌های آهنی و شاسی تیر آهن تشکیل شده است که داخلشان با دیوار پوش پی وی سی تزئین می‌شود.

این دیوار پوش‌ها هم دارای طرح های متنوع چوب و کاغذ دیواری هستند که مشتری بنا بر سلیقه‌اش می‌تواند یکی یا چندتا را برای فضای داخلی کانکس انتخاب کند. برای نماهای خارجی هم می‌توان از چوب‌های ترمو استفاده کرد که زیبایی کانکس را بیشتر می‌کنند. البته باید به هزینه‌ها هم توجه کرد. کف کانکس را هم می‌توان با تخته ضد آب یا انواع کف پوش یا لمینت پارکت ساخت.

سرامیک هم در ساخت کف کاربرد دارد که تنها عیبش بیشتر شدن وزن کانکس به دلیل استفاده از ملات ماسه سیمان در آن است. با بیشتر شدن وزن کانکس حمل و نقل مشکل می‌شود و ممکن است در اثر برخوردها سرامیک‌ها از ملات خود جدا شوند. اما اگر مصمم هستید که از سرامیک استفاده کنید بهتر است نصب آنها را به بعد از جایگذاری کانکس در محل مورد نظر بگذارید.

خیلی از مصالح هم هستند که بنا بر سفارش مشتری می‌توانند اجرا شوند. مثلا می‌توان نما را سیمانی یا همان سمنت برد کرد یا در پوشش داخلی دیواره‌ها از کچ برگ استفاده کرد.

 

قیمت کانکس ویلایی

انواع کانکس‌های ویلایی پیش ساخته و آماده و همچنین تنوع مصالح آنها باعث شده تا قیمت تمام شده این نوع کانکس ها متغیر باشد. برای تعیین قیمت دقیق باید نوع کانکس، اندازه‌ها و امکانات و شرایط ساخت مشخص شود.

همچنین مشخصات فنی کانکس‌ها نیز در قیمت‌گذاری مهم است. به همین دلیل نمی‌توان قیمت کلی بر پایه مترمربع یا هر دستگاه تعیین کرد.

بهترین راه برای تعیین قیمت مشخص شدن همه جزئیات است با در دست داشتن آنها می‌توانید تلفنی قیمتی اولیه را بگیرید ولی تقریبا قیمت در محدوده ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان تا ۸.۳۰۰.۰۰۰ تومان بر اساس متر مربع است.

 

 گرمایش و سرمایش در کانکس ویلایی

سیستم‌های تهویه مطبوع که سیستم های گرمایشی و سرمایشی یکپارچه ای دارند را می‌توان به راحتی در کانکس‌های ویلایی نصب کرد. در صورت تمایل می‌توان خط برق کولر گازی و خط خروجی کانال را به اتاق‌ها نیز اضافه کرد و نیازی به هزینه اضافی ندارد. می‌توانید یک کمب برای هوای سرد نصب کنید.

 

طراحی کانکس ویلایی

کانکس ویلایی مثل هر ساختمانی نیاز به طراحی معماری، محاسبات و نظارتهای فنی مهندسی دارد که طراحان همه این موارد را پس از بازدید ملک و بررسی شرایط استقرار کانکس انجام خواهند داد.

البته در شرایطی که کانکس ویلایی آماده و یا کانکس پیش ساخته در کار باشد این طراحی ها با توجه به شرایط از پیش تعیین شده خواهد بود که این طراحی برای کانکس‌های با اندازه کوچک مناسب است و البته با بیشتر شرایط سازگار است و امکان هماهنگی وجود دارد.

ولی در حالت کلی باید طراحی کانکس با توجه به ملک انجام شود تا مکان استقرار درها و پنجره‌ها، نورگیرها و خیلی از موارد فنی مثل نوع مصالح در هوای مورد نظر ملک سازگار باشد.

ابتدا با مشورت خریدار و کمک نرم‌افزارهای کامپیوتری نقشه و طرح کانکس ویلایی طراحی می‌شود و بعد همه نقشه‌ها شبیه سازی شده تا همه جزییات طبیق داشته باشد و بعد از تایید به مرحله اجرا سپرده می‌شود.

 

 ساخت کانکس ویلایی

بعد از طراحی کانکس وقت اجرا کردن کانکس می‌رسد. بدون در نظر گرفتن اینکه اجرا در مکان ملک یا کارخانه باشد، زمان ساخت تا تحویل معمولا ۴ الی ۶ هفته طول می‌کشد.

البته در بازه زمانی شما می‌توانید برای نظارت به مکان اجرا بیایید و همه مراحل ساخت را بررسی کنید و اگر نواقص و مواردی بود گوشزد کنید تا در ساخت اعمال شود.

همینطور شما باید پیش از ساخت کانکس ویلایی در ملک تان یا پیش از حمل کانکس برای نصب در محل یک سکو یا کرسی که شامل سطحی مسطح و سیمانی از تراز زمین حداقل 40 سانتیمتر بالاتر ایجاد کنید. در کنار این سکو باید یک چاه فاضلاب نیز برای سرویس‌ها مهیا کنید. در تمام این کارها مشاوران ما در کنار شما خواهند بود و شما را راهنمایی خواهند کرد.

 

عمر کانکس ویلایی

عمر کانکس ویلایی به عواملی متعددی مثل درجه کیفی کانکس و شرایط نگهداری آن وابسته است به همین دلیل نمی‌توان دقیق عمر کانکس را تعیین کرد.

ولی تقریبا هر کانکس ویلایی با مراعات استانداردهای لازم و نظارت مهندسان ۲۵ تا ۳۰ سال عمر دارند و البته با تعمیر و بازسازی کانکس نیز می‌توانید به عمر آن اضافه کنید به صورتی که مثل روز اولش باشد. در کل باید به کانکس‌تان رسیدگی کنید و حیت بعد سپری شدن عمر مفیدش دوباره از آن استفاده کنید.

 

کانکس ویلایی دست دوم

اگر می‌خواهید هزینه‌هایتان را کم کنید و خیلی هم دنبال تازگی و نو بودن کانکس نیست می‌توانید با کمی گشتن کانکس ویلایی دست دوم نیز پیدا کنید. مشاوران ما می‌توانند به شما در این‌باره راهنمایی کنند تا کانکس ویلایی دست دومی در حد نو و با تمام مشخصات فنی پیدا کنید.

همانطور که گفتیم بهتر است خرید کانکس دست دوم را با مشورت و راهنمایی و حتی نظارت فردی متخصص خریداری کنید تا تمام قطعات و اجزای آن سالم باشند تا بعدا دچار هزینه‌های تعمیراتی زائد نشوید.

 

جابجایی کانکس ویلایی

در زمان حمل و نقل کانکس ویلایی به ملک‌تان به یک دستگاه جرثقیل با توان متناسب و یک تریلی با کفی مخصوص حمل بار نیاز دارید. به آسانی می‌توان کانکس را به وسیله جرثقیل از محل برداشت و روی کف تریلی گذاشت. بعد به ملک خودتان برد و در آنجا هم توسط جرثقیل جاسازی کرد.

اصلی‌ترین نکته های حمل و نقل کانکس این است که تریلی دارای بارنامه قانونی و بیمه بار باشد تا اگر عرض کانکس ویلایی بیش از ۲.۵ متر و تا حداکثر ۳.۵ متر باشد مجوز حمل بار ترافیکی از پایانه حمل و نقل کشور و پلیس راه داشته باشد و در صورتی که بیشتر از ۳.۵ تا ۴.۵ متر باشد باید به وسیله خودروهای سواری همراهی شود.

همینطور بهتر است مسیر پیش از حمل و نقل کانکس بررسی شود و محدودیت های عرضی و ارتفاعی جاده مثل تونل ها و پل هوایی‌ها لحاظ گردد تا از مناسب‌ترین راه و کم رفت و آمدترین راه به ویلا استفاده شود.

در صورتی که کانکس عرض بیشتری از ۳.۵ متر داشته باشد توصیه می‌شود به صورت دو قلو ساخته شود و در محل دوباره یکپارچه سازی انجام شود تا این مشکلات ترافیکی در مسیر پیش نیاید. ولی برای کانکس‌های کوچک احتیاجی به این کار نیست و همه کانکس به صورت یکپارچه به راحتی از کارخانه تا ملک‌تان حمل می‌شود.

Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *